9.12.2021 - jsem objevil žebříček RCEV za rok 2021.

Přestože jsem tedy letěl jen tři oficiální závody (podzimní Hořice nepočítám - tam jsem zapsal čistou nulu) tak to dalo 42. místo. Spokojen moc nejsem, ale je to výzva. Gratuluju všem co se do žebříčku dostali a hlavně těm co jsou v top 10. Více naleznete na Stoupáku zde:



9.10.2021 - RCEV závod v Hořicích. Foukalo až 10 m/s. Poslední závod v sezóně 2021. Poslední let s Djangem.

A mě se vůbec nedařilo. Dal jsem jeden zkušební let se zatíženým Djagem. Vše vypadalo vcelku OK. Ale v prvním startu se mi v cca 170m ještě při motorovém letu zatleskala křídla. Následoval pád do vrtáku. Django bylo v té chvíli naprosto neovladatelné. To se není čemu divit. Sklapnutá křídla....Pád až do země. Django napadrť. Pozitivní je jen to že výbava přežila. Ani motor nemá odnutou hřídel.

14.8.2021 - RCEV 100" - Nová Paka.

Tak jsem se o proti minulé soutěži o kousek vylepšil a bylo z toho 8.místo z 20 pilotů. Letěl jsem s novým fullcarbonovým Djangem. Tímto chci taky moc poděkovat kolegům/pilotům/soupeřům a to speciálně Karlovi Krenčovi a Petrovi Duškovi za časoměření a rady, ještě jednou díky moc. Poděkování patří samozřejmě také pořadatelům z LMK Nová Paka, byl to moc fajn závod i když bylo pekelné vedro.

A tady zase moc pěkná fotoreportáž - článek od Honzy Kubicy na www.RCEx.cz.



Foto - Jan Kubica: Moje Django a já, příprava na závod. Díky Honzo :) .





A zde je zápisový lístek ze soutěže, no jsou tam ještě rezervy :) .




25.7.2021 - RCEV 100" - Roudnice nad Labem.

10. místo z 19. Moc fajn soutěž na 6 kol. Celkem se mi dařilo, letěl jsem poprvé závod s modelem Django New od VPmodel.cz.



A tady moc pěkná fotoreportáž - článek od Honzy Kubicy na www.RCEx.cz.





10.7.2021 - RES - Roudnice nad Labem.

17. místo z 26. Moc fajn soutěž na 5 kol a dvě finálová kola. Mě se ve dvou kolech moc nedařilo a taky je to vidět na výsledku.




Tady najdete fotky od Pavla Bačiny.





20.6.2021 - ERES UL letiště Všeň. 14. místo z 18.

Historicky druhá soutěž v nové kategorii ERES. Navíc jsem ji pořádal já ve spolupráci s kamarády LMK Neratovice. Věnoval jsem se hlavně tomu, aby soutěž klapala dobře a tak létání za moc nestálo. Bylo pekelné vedro. Ještě že nám přivezla moje žena Eva občestvení, studeného melouna. Všem moc chutnal. Soutěž proběhla v pohodě, bez větších karambolů. Lětěli 3 junioři. Nejlepší z nich Jenda Kulich lítá opravdu skvěle. V dospělých byl ve finále 2. Finále vyhrál kamarád Petr Břinčil, postoupil z 5. místa. Ve finále letěl opravdu skvěle.



Tady najdete fotky od Ivo Kulicha.





22.5.2021 - RCEV Hořice. Letělo rekordních 39 pilotů, dolétal jsem na 34. místě.

Pekelně foukalo, chvílemi kolem 9m/s, a já bohužel ani jednou nepřistál za body. Jen v 5. kole jsem se dostal přes 900 bodů, no řekl bych ostuda. Smekám před pány piloty, co se vraceli proti větru i z velké dálky a doletěli. Mám se ještě co učit.


Foto - autor Tomáš Hrubý: Moje Django těsně po opakovaném startu, napovídá mi Martin Horák - díky.


Tady najdete krásný fotky od Tomáše Hrubého.


A tady krásný fotky od Kulichů.


A tady nádherná fotoreportáž - článek od Honzy Kubicy na www.RCEx.cz.







Manušická RCEV soutěžička - květen 2021. 5.místo, paráda :) .




Foto první zleva - auto Roger Svatoň: Jirka Hrobař napovídá, VP řídí. Foto druhé zleva - autor Jan Kubica: Moje Django těsně po startu.




Jan Kubica o tom napsal moc pěkný článek na svém webu.